Sisältöön »
 
 

Liity biojätekeräykseen

Biojätteen keräysvelvoite on määritelty kunnan jätehuoltomääräyksissä. LHJ tarjoaa keräyspalvelun osakaskunnissaan määräysten mukaisesti (lukuunottamatta seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä). Erilliskeräys mahdollistaa biojätteen kompostoinnin ja jatkokäytön puutarhamultana tai maanparannusaineena. Samalla vältetään arvokkaiden ja hyödyntämiskelpoisten ravinteiden päätymistä jätteenpolttolaitoksiin.

Biojätteen keräys on suunnattu jätehuoltomääräysten mukaan 5 tai sitä useamman huoneiston omaaville asuinkiinteistöille sekä kiinteistöihin, joissa tuotetaan biojätettä yli 20 kg viikossa. Tyypillisiä biojäteasiakkaita ovat rivitalot, kerrostalot, suurkeittiöt, ravintolat, ruokakaupat sekä elintarviketeollisuus. Omakotitaloissa ja vähän biojätettä tuottavissa kiinteistöissä biojätteen keräys on vapaaehtoinen. Keräyksestä kiinnostuneille omakotiasukkaille suositellaan muutaman perheen yhteistä biojäteastiaa. Biojätekeräyksen lisäksi kiinteistöillä on mahdollisuus myös kompostoida itse ruokajätteet haittaeläinsuojatussa kompostorissa.

Biojätekeräykseen liittyminen tapahtuu liittymisilmoituksella, joka lähetetään Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Asiakas hankkii astian, jonka voi ostaa Loimi-Hämeen Jätehuollosta. Astian tyhjennys ja halutessa suojasäkin asentaminen tapahtuu kiinteistöllä kerran viikossa. Talvikaudelle eli lokakuu-huhtikuu välille on mahdollista sopia tyhjennys kahden viikon välein.

Lisätietoja

Mirva Naatula, ympäristöneuvoja
Ajojärjestely, laskutus
mirva.naatula@lhj.fi
0440 242 639

Tommi Syrjänen, kuljetusesimies
tommi.syrjanen@lhj.fi
0440 242 674

 

Hinnasto

Jätemaksut määrätään kiinteistön biojätteen keräilyvälineiden tyypin, astian sijainnin ja noutokertojen mukaan huomioiden syntypistelajittelun toteutus. Jätemaksu peritään vaikka biojäteastiat tai osa niistä olisivat noudettaessa tyhjät.

Jätemaksua ei peritä, jos keräilyväline on Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n tai urakoitsijan toimesta jäänyt tyhjentämättä. Laiminlyönniksi ei katsota, jos keräilyväline on täytetty liian painavaksi, on rikkinäinen tai kulkutie kiinteistöllä on ollut kelvoton. Kiinteistön haltijan on ilmoitettava laiminlyönnistä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:lle.

Jätemaksu sisältää biojätteen kuljetuksen, käsittelyn ja alv:n 24 %. Puristinlaittein varustettuun jäteautoon tyhjennettävien jäteastioiden jätemaksu kultakin säännölliseltä noutokerralta on keräysvälineestä riippuen seuraava: (hinnat sisältävät alv:n 24 %). Biojätemaksut laskutetaan kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa.

Hinnat eivät koske seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä.

keräilyvälinejätemaksusäkin asennus / astia
jätesäkki (maatuva)5,95 €
140 l jäteastia6,94 €2,11 €
240 l jäteastia9,36 €2,23 €
360 l jäteastia10,42 €
600 l jäteastia13,80 €
Syväkeräysastia 0,5 m3
52,33 €

Syväkeräysastia 0,8 m357,78 €16,99 €
Syväkeräysastia 1,3 m362,99 €21,33 €
astian siirto kiinteistöllä yli 10 m0,93 €
painava astia, paino yli 60 kg, lisämaksu5,95 €
ylimääräinen nouto11,53 €

Biojätteen jätemaksut sisältävät biojäteastian pesun kahdesti vuodessa. Mikäli biojäteastia sisältää oleellisessa määrin muuta kuin kompostoituvaa jätettä, peritään jätemaksu korotettuna 100 %:lla.

Keräilyvälineissä käytettäviä biohajoavia säkkejä on myytävänä kaikilla Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n jäteasemilla seuraavilla hinnoilla (sis. alv 24 %):

140 l säkki23,00 € / 25 kpl rulla
240 l säkki26,00 € / 25 kpl rulla

Jäteastioiden myyntihinnat ovat seuraavat (sis. alv 24 % ):

140 l jäteastia50,00 €
240 l jäteastia55,00 €
600 l jäteastia200,00 €

Astian toimittamisesta keräyspaikalle veloitamme 8 euron kuljetusmaksun.

 

Täytä lomake keräykseen liittymiseksi

 

Asiakastiedot
Kiinteistötiedot

Kohteen tyyppi
 
 
 
 
 
 
 

Biojätekeräyksen tiedot

Kiinteistö hankkii itse keräilyyn soveltuvan jätehuoltomääräysten mukaisen ruskean pyörällisen 140 tai 240 litran jäteastian. LHJ myy ja toimittaa myös biojäteastioita (ks. hintatiedot hinnastosivulta).

Astian koko
 
 

Astian hankinta
 
 

Suojasäkin asentaminen
 
 


Onko kohteessa lukittu jätekatos?
 
 

Biojäteastioiden normaali tyhjennysväli on kerran viikossa. Talviaikana loka-huhtikuussa tyhjennys on mahdollista tehdä kahden viikon välein.

Haluamme talviajan tyhjennyksen
 
 Vahvistamme ilmoituksenne antamiinne yhteystietoihin. Haluan, että minuun otetaan yhteyttä:
 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Jätehaku

Jäteluetteloon on kerätty tyypillisimpiä kodin esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | suljettu7-18

Hallavaaran jätekeskus | suljettu10-18

Akaan jäteasema | suljettu10-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | suljettu10-18

Punkalaitumen jäteasema | suljettusuljettu

Sastamalan jäteasema | suljettu11-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | suljettusuljettu

 
 
login Synergia Foxy