Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään 7-18

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

22.06.2017

Kasalla ollaan!


Kesäkuu on edennyt juhannukseen ihan hujauksessa! Erityisjätteen tiimi vietti mainiota virkistyspäivää Vanajaveden rannalla Petäyksessä kuluneen viikon tiistaina. Päivän teemana meillä oli työyhteisötaitojen kehittäminen. Päivän alustuksesta vastasi Pekka Järvinen Praxis oy:stä – ja hyvin alustikin!

Työelämä edellyttää monenlaisia taitoja oman ammatillisen osaamisen lisäksi. On oltava joustava ja yhteistyökykyinen, siedettävä epävarmuutta, stressiä ja vastuuta ylläpitäen samalla opinnälkää. Ei helppoa – ei todellakaan – erityisesti, kun johtamiskulttuuritkin ovat olleet muutoksessa, ja kurinalaisesta toimintamallista siirrytään oman itsensä johtamiseen. Törmäyskursseja ei voida usein välttää, mutta mitä niiden minimoimiseksi olisi tehtävissä?

Moni ajattelee, että työpaikkojen vaikeudet johtuvat henkilökemiaan liittyvistä ongelmista. Mutta moniko miettii, ovatko työyhteisön peruspilarit kunnossa? Tukeeko johtaminen työntekoa, ovatko työjärjestelyt selkeät tai onko yhteiset pelisäännöt luotu ja kaikkien tiedossa? Usein näiden peruspilarien kunnostus laittaa myös ne henkilökemiaongelmat järjestykseen.

Avoin vuorovaikutus – onko meillä sellaista? Myös tätä pohdimme päivän aikana. On tärkeää, että työyhteisö ymmärtää saamansa viestin sekä uskaltaa ja osaa tuoda esille myös omia mielipiteitään. Päivän aikana kävi selväksi, että työntekijät kaipaavat keskustelevaa ja jämäkkää johtamista. Ja sivistynyt käytös, sitä ei saa unohtaa, vaikka asioista pitää uskaltaa puhua.

Lopuksi tässä alati muuttuvassa maailmassa on tärkeää muistaa toiminnan jatkuva arviointi. Erityisjätteen tiimi saattoi tyytyväisenä todeta, että meillä on peruspilarit hyvällä mallilla. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että jatkuvasti kasvun myllerryksessä olevassa tiimissämme jokainen tietäisi paikkansa ja tehtävänsä. Töitä on kuitenkin edelleen paljon tehtävänä. Jatkossa avainroolissa tulee olemaan uusi toimitusjohtajamme Jukka Manskinen. Jukka ottaa tehtävän vastaan heinäkuun alussa. Tervetuloa Jukka!

Nyt on aika vetäytyä juhannuksen viettoon! Turvallista ja iloista juhannusta kaikille. Nähdään taas Kasalla kesälomien jälkeen!

Terveisin

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi * 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan