Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään –

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

14.02.2018

Kiertotalouden huippuyritys!


Erittäin hyvää alkanutta vuotta 2018! Tammikuu on jo takana ja hiihtolomat pian edessä. Etelä-Suomikin on saanut nauttia ihanista lumisista pakkaspäivistä. Lisää tätä!

Tänä vuonna tulee täyteen viisi vuotta siitä, kun Suomen Erityisjäte on aloittanut jätteenpolton pohjakuonien käsittelyn. Käsittelyn alkumetreillä toimimme lähinnä konsultin roolissa. Etsimme asiakkaita ja avustimme yhteistyökumppaniamme Inashcoa pohjakuonien käsittelyssä. Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon. Suomen Erityisjäte on kehittynyt täyden palvelun toimijaksi jätteenpolton pohjakuonien saralla. Edelleen kehitämme toki teknologiaa, vaihdamme kokemuksia – hyviä ja huonoja – ja parannamme mineraalien laatua yhdessä Inashcon kanssa. Erityisjäte on kuitenkin saavuttanut aseman, jota arvostetaan. Meitä kysytään seminaareihin puhumaan ja ideamme betonituotemarkkinoilla on herättänyt laajaa kiinnostusta. Erityisjätteen laatu kuonien käsittelijänä on kohdillaan ja voimme ylpeänä kertoa olevamme kiertotalouden huippuyrityksiä.

Kiertotalouden materiaalien hyödyntäminen betonituotteissa ei kuitenkaan suju yksin. Tärkeää on minimoida materiaalien ajomatkat ja luoda toimiva verkosto betonituotemarkkinoille. Tässä aihepiirissä uudet kumppanit ja tuoteideat ovat erittäin tervetulleita! Jos koet itsesi edistykselliseksi betonitoimijaksi, niin ole ihmeessä yhteydessä! Tarkoituksemme on olla myös yhteydessä teihin, joten olethan valmiina puhelimen soidessa! Ideoidaan kiertotalouden tulevaisuutta yhdessä.

Niin ja sitten se MARA. MARA-asetus tuli pitkän valmistelutyön jälkeen valmiiksi. Asetus astui voimaan vuoden alusta. Vielä odotamme asetuksen sovellusopasta ja sähköistä lomakepalvelua. Onneksi nyt on talvi ja hankkeet jäässä, joten valmistelijat voivat viilata näitä vielä hetken.

Karkeasti ajateltuna asetus mahdollistaa jätteenpolton käsiteltyjen pohjakuonien hyödyntämisen maarakentamisessa. Erityisen soveltuvia pohjakuonat ovat kenttä- ja tierakenteisiin. Käsittelyssämme syntyvä Scanwas Infra 0/2 soveltuu erityisesti kenttien kuten pysäköinti- ja varastointialueiden suodatinkerrokseen. Scanwas Infra 0/32 taas sopii teiden, katujen, pyöräteiden, jalkakäytävien ja kenttärakenteiden jakavaan kerrokseen. Rakennetaan Scanwas tuotteilla yhdessä toimivia rakenteita – autamme soveltuvuusarvioinnissa mielellämme.

Pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden puolella keskitymme vastaanottamaan kuormia. Käsittely ei talvikelillä onnistu, joten seulonnat ja stabiloinnit odottavat kevään lämpöä. Kuormien jäätyminen on ollut toimittajien ongelmana viime viikkoina. Olemme tarttuneet tähän haasteeseen ja pidentäneet vastaanottokoneen työaikoja siten, että viimeisetkin ennen kuutta toimitetut kuormat saadaan lavalta pois. Tässäkin yhteistyöllä hommat onnistuvat – kiitos siis palautteestanne!

Kohti valoa ja kevättä mennään kovaa vauhtia. Seuraavassa blogissa käsittelen innovatiivisia hankintoja ja muita mahdollisuuksia kehittää käyttäjien tarpeisiin uudenlaisia, entistä parempia toimittajien ratkaisuja. Itse näen, että uudet hankintamenettelyt tarjoavat paljon mahdollisuuksia saavuttaa onnistuneita hankintoja – kunhan opimme tätä mahdollisuutta hyödyntämään.

Tsemppiä kevään odotukseen,Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *


 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan