Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään 7-18

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

28.06.2018

Kesäterveiset kasalta!


Kesä tuli jo toukokuussa ja koko Suomi sai kaipaamaansa aurinkoa. Tämä vaikutti paitsi työfiilikseen myös siihen, että lämpö sulatti käsiteltäviä materiaaleja kentällä ennätysvauhtia. Myös työmaat vilkastuivat ihan silmissä ja massavirrat Forssaa kohti kasvoivat. Vaikka alkuvuodesta oltiin jäljessä massojen vuosittaisessa vastaanottotahdissa, on tämä takamatka otettu kiinni jo moneen kertaan. Mielenkiintoista on ollut myös se, että uusia materiaaleja on tarjottu meille melkoisesti tänä keväänä. Kaatopaikkojen toiminnassa tapahtuneet muutokset ovat selvästi ohjanneet massoja uusiin kohteisiin – ja sehän meille sopii!  

Myös kuonankäsittelylaitteistomme on ollut toiminnassa useamman kuukauden. Ballistiseen erotteluun perustuva laitteistomme ottaa pohjakuonasta talteen metallit tarkasti myös hienojakeesta. Kevään aikana olemme CE-merkinneet myös jakavan kerroksen materiaalin eli Scanwas Infra 0/32 mm jakeen. Tätä materiaalia toimitetaan heinäkuun aikana Tampereen Hiedanrantaan kevyenliikenteen väyliin. Materiaalia on saatavilla myös Ilmajoella – olethan siis yhteydessä, jos olet rakentamassa vastuullisesti ja tarvitset uusiomateriaalia. Tarkastellaan yhdessä materiaalien soveltuvuus juuri sinun kohteeseesi!  

Kansainvälinen Wascon konferenssi järjestettiin Suomessa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tunnelmat vaihtelivat kiihkeistä kannanotoista hyväksyviin nyökytyksiin. Kaikilla osallistuneilla oli kuitenkin yksi yhteinen tavoite – parantaa uusiomateriaalien tunnettavuutta ja edistää uusiorakentamista vaihtamalla kokemuksia ja ajatuksia useiden eri toimijoiden välillä. Konferenssin viimeisenä päivänä oli mahdollisuus tutustua myös Forssan käsittelykeskukseemme. Aurinko paistoi vierailijoiden kiertäessä kentällä tutustuen pilaantuneen maan biologis-kemialliseen käsittelyymme. Lisäksi esittelimme pohjakuonasta valmistettuja tuotteita, kuten pihakiviä ja Luja-moduleja. Kansainväliset vieraamme olivat hyvin vaikuttuneita toiminnastamme. Alue sai kiitosta myös siisteydestä, järjestelmällisyydestä ja ystävällisistä työntekijöistämme. Kyllä oli niin tyytyväinen ja onnellinen olo tuon päivän jälkeen – meillä on todellakin mainio porukka töissä!    

Wascon konferenssilla on tulevaisuudessakin tiivis sidos Suomeen ja Suomen Erityisjätteeseen. Annika valittiin ISCOWAn uudeksi puheenjohtajaksi 1.2.2019 alkaen! Onnittelut Annikalle upeasta tehtävästä ja tsemppiä tulevaan! Uusiorakentamisen kenttä ei ole helppo, mutta onneksi tehtävää luotsaa nyt ammattitaitoinen ja aikaansaava Annika!

Moni on jo kesälomalla ja osa aloittelee heinäkuussa lomakauttaan, ihanaa on itsekin jäädä lomalle! Vatsanpohjassa kyllä vähän kutkuttelee, kun odottelen syksyllä kyselyyn tulevia kuonankäsittelyyn liittyviä tarjouspyyntöjä. Jokohan nyt olisi innovatiivisen kumppanuuden vuoro? Myös pilaantuneiden maiden käsittelyyn liittyy isoja ja haasteellisia hankintoja. Syksyllä ratkaistaan siis monta isoa hanketta. Laskeudun nyt kasalta keräämään näihin voimia ja toivottelen jokaiselle oikein todella rentouttavaa ja antoisaa lomaa!! Palaan aurinkoisen kesän jälkeen elokuussa työpöydän ääreen.  

 

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *
 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan