Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään 7-18

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

19.12.2017

Joulu on taas ovella!


Vuosi on vierähtänyt mahdottoman nopeasti ja pian saadaan rauhoittua kinkun ja suklaarasioiden äärelle. On ihanaa vetää vuosi yhteen, kiitellä teitä kaikkia upeita asiakkaita ja yhteistyökumppaneita sekä Erityisjätteen huippuporukkaa. On ilo tehdä töitä teidän kaikkien kanssa!

Ennen kuin kalenterin kannet laitetaan kiinni tämän vuoden osalta, on hyvä hetki muistella kulunutta vuotta ja suunnitella tulevaa. Erityisjätteessä vuosi on ollut vaiherikas. Meille on tullut monia uusia työntekijöitä ja monen työtehtävät ovat muuttuneet. Alkuvuodesta Jani aloitti Jarin apuna Forssan Kiimassuolla pilaantuneiden maiden vastaanotossa. Kesällä meille valittiin uusi toimitusjohtaja Jukka. Syksyllä Annikan ja Marjaanan vauvauutisten seurauksena tiimiimme tuli vielä Mari ja Merja. Tosiaan – Annika ja Marjaana jäävät molemmat äitiysvapaalle helmikuussa! Muistattehan siis kääntyä jatkossa pilaantuneiden maiden tarjousasioiden osalta Outin ja vaakalistauksissa Marin puoleen. Merja taas sijaistaa Marjaanaa ja saa moninaiset toimistopäällikön tehtävät hoitaakseen.

Henkilöstön lisäksi myös tuoteperheemme on kasvanut. Jätteenpolton pohjakuonasta syntyvät Scanwas-keinokiviainekset on otettu mielenkiinnolla vastaan. Itse olen valtavan ylpeä tästä kiertotalouden malliesimerkistä – jäte käsitellään tuotteeksi, jonka käyttö säästää neitseellisiä kiviaineksia. VAU! Myös teollisuus on ottanut Scanwas-tuotteet hienosti vastaan. Betonituoteyhteistyö Lujabetonin kanssa on lähtenyt suorastaan lentoon. Vuoden alussa odotamme myös MARA-asetuksen voimaantulon myötä maarakennushyödyntämisen kiihtyvän. Siis todellakin. MARA-asetus astuu voimaan 1.1.2018. Kiitos kaikille asetuksen parissa työskenneille. Pian meillä on asetus, joka mahdollistaa myös käsiteltyjen jätteenpolton pohjakuonien hyödyntämisen maarakentamisessa ilman vaativaa ympäristölupaprosessia. Muistetaan kuitenkin se tosiasia, että pohjakuonan laadun pitää olla rakentamiseen sovelias sekä teknisiltä että ympäristöominaisuuksiltaan. Kun pohjakuonatuotteiden laatu pidetään korkeana, niiden hyödyntäminen jatkuu tulevaisuudessakin.

Pilaantuneiden maiden vastaanotto ja käsittely on loppuvuodesta kiihtynyt hurjasti. Autoja on Kiimassuontiellä jonoksi asti ja seulonta on jatkunut näihin päiviin asti. Myös useita vaihtoehtoisia biologisia käsittelymenetelmiä on testattu ja varovaisen toiveikkaana jatkamme niitä ensi vuonna. Muitakin uusia suunnitelmia on laadittu pima-puolelle, joten olkaahan kuulolla!

Ensi vuonna Erityisjäte jatkaa aktiivisesti monissa tutkimushankkeissa. Uusiomateriaalien hyödyntämiseen keskittyvä UUMA3-hanke starttailee alkuvuodesta. Tässä hankkeessa meillä on tilaisuus saada MARA-asetuksen mahdollisuudet myös suunnitteluasiakirjoihin ja hankintaohjeisiin. Finetox-hankkeessa selvitetään pohjakuonien vaaraominaisuuksia ja Geodesign taas etsii pohjakuonille sopivia geopolymeerituotteita. Pima-puolen hankkeita valaisen lisää ensi vuonna! Myös asiakastilaisuuksia tullaan järjestämään. Tänä vuonna meillä oli niitä kolme ja saimme kaikista todella positiivista palautetta. Ja mikä parasta – meillä oli aina piha täynnä toiminnastamme kiinnostuneita, lämminhenkisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. 

Samaa lämminhenkistä tunnelmaa toivon teille jouluunne. Unohdetaan hetkeksi työasiat ja palataan virkein mielin vuonna 2018 töihin!

Terveisin

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *

 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan