Sisältöön »
 
 

Energiana hyödynnettävät jätteet

LHJ ottaa vastaan jäteasemillaan energiahyödynnettäviä jätteitä sekajätteenä ja energiajätteenä. Erikseen syntypaikalla lajiteltu energiajäte on käsittelyhinnaltaan edullisempaa ja siitä voidaan valmistaa korkealuokkaista kierrätyspolttoainetta voimalaitosten käyttöön. Yhdyskuntajätteeseen verrattava sekajäte otetaan vastaan jäteasemilla ja se toimitetaan siirtokuormauksen kautta sellaisenaan jätevoimalaitoksiin hyödynnettäväksi.

Vastaanotto jäteasemilla

Pienkuormat otetaan vastaan kaikilla jäteasemilla. Katso käsittelyhinnat täältä.

Punnittavat kuormat (jäteautot, puristinlaittein varustetut kontit) otetaan vastaan Kiimassuon jätekeskuksessa Forssassa, Hallavaaran jätekeskuksessa Säkylässä. Siirtolavakuormia otetaan vastaan myös Sastamalan, Akaan ja Loimaan jäteasemilla. Huomioi, että punnittavien kuormien vastaanottaminen edellyttää jätteen siirtokirjan täyttämistä.

Sekajäte (polttokelpoinen)

Palvelutoiminnan polttokelpoinen sekajäte on jätettä, josta on lajiteltu pois vaaralliset jätteet sekä kierrätykseen ja hyötykäyttöön kelpaavat jätteet. 

Energiajäte 

Energiajätettä on palava jäte

Energiajätettä ei ole

Loppusijoitettava jäte

Polttokelvoton ja muuten hyötykäyttöön kelpaamaton jäte voidaan loppusijoittaa Forssan Kiimassuon jätekeskukseen kaatopaikalle. Näistä eristä on oltava yhteydessä etukäteen. Loppusijoitettavista materiaaleista on suoritettava jätteen perusmäärittely.

 

 

Lisätietoja

Lajitteluohjeet 

Ota yhteyttä: käyttöpäällikkö mika.helkearo(at)lhj.fi 050 529 8835 tai aluepäällikkö sanna.matintalo(at)lhj.fi 050 374 7749

 

Extranet

Raportointiin

 
 
login Synergia Foxy