Sisältöön »
 
 

Turvallisesti tuhottu

Tietoturvapalvelumme tarjoaa luotettavan kierrätyspalvelun kaikille arkaluontoisille materiaaleille. Tuhoamme niin paperidokumentit, arkistot kuin digitaaliseen muotoon tallennetun tiedon elektroniikkalaitteissa sekä tallenteissa. Hoidamme puolestasi myös asianmukaiset ratkaisut tuotehävityksille, väärennetyille tuotteille, tekstiileille ja muille kiinteillä tai nestemäisille materiaaleille. Palvelumme kattaa myös sopivat keräysvälineet, turvallisen kuljetuksen sekä asiakkaalle luovutettavan tuhoustodistuksen.

Kohderyhmiä ovat

Tuottajayhteisöt | Yritykset | Julkishallinto | Viranomaiset

Kierrätysratkaisut 

LHJ Groupin kautta tarjotaan tietoturvalliset käsittelyratkaisut kaikille materiaaleille

PalvelusisältöPalvelua tarpeen mukaan


Reilun 180 000 asukkaan kaupungissa riittää monenlaisia palveluntuottajia hallinnosta päiväkoteihin ja sairaaloista kulttuurintarjoajiin. Tuhottavana tietoturvamateriaalina se tarkoittaa 250 keräysastiaa 150 eri osoitteessa.  Turun kaupunki saa joustavat ja nopeat palvelut Suomen Tietoturvalta, joka huolehtii astioiden tyhjentämisestä tarpeen mukaan.

Kun toimijoita ja toimialoja on monenlaisia, myös tietoturvamateriaalin keräämiselle on erilaisia vaatimuksia. Ympäri vuorokauden toimivassa sairaalassa on aivan eri käytännöt ja vaatimukset kuin virka-aikana toimivassa toimistoympäristössä.

– Sosiaali- ja terveyspuolen toimijat ovat luonnollisesti tietoturvapalvelun suurkuluttajia. Näissä yksiköissä syntyy varmasti eniten arkaluontoisia, tuhottavia asiakirjoja, sanoo Turun kaupungin tekninen isännöitsijä Hans Ekroth.

– Joissain yksiköissä astiat täyttyvät viikossa, toisaalla kuukaudessa tai jopa hitaammin. Yksiköiden vaihtelevista tarpeista johtuen jokainen yksikkö huolehtii itse astioiden tyhjennyksen tilaamisesta. Yksiköt myös ohjeistavat tietoturvamateriaalin keräämistä koskevat asiat itse.

Suomen Tietoturvan tyhjennysauto käy Turun kaupungin eri kohteissa monta kertaa viikossa. Kun astiat tyhjennetään tilauksesta, autot eivät turhaan tyhjentämässä puolityhjiä astioita. Toisaalta ei pääse myöskään syntymään tilanteita, että materiaalit eivät mahtuisi astioihin.

– Palvelu on toiminut hienosti kaikin puolin, yksiköistä ei ole kuulunut muuta kuin hyvää tämän palvelun osalta, Ekroth toteaa.

Kaupungin yksiköistä kerätyt materiaalit hyödynnetään tuhoamisen jälkeen uusiomateriaalina. Kaupunki saa Suomen Tietoturvalta säännöllisesti raportin kerätyistä ja tuhotuista määristä sekä kustannuksista kiinteistökohtaisesti.


Tietoturva-astian tunnistaa sinisestä väristä. Turun kaupungin tekninen isännöitsijä Hans Ekroth on tyytyväinen toimivaan tietoturvapalveluun.

Silppureita ei kukaan muista

Turun kaupungin jätehuollon asiat ja palvelujen järjestäminen kuuluvat Tilapalvelujen yksikölle. Jätehuolto on kilpailutettu jäteryhmittäin. Suomen Tietoturva Oy voitti kilpailutuksen vuosi sitten tietoturvamateriaalin osalta. Siihen kuuluvat tietoturvapaperi sekä tietoturvamateriaali, kuten tallenteet, kovalevyt, kalvot, dvd- ja cd-levyt.

Kilpailutuksessa arvioitiin hinnan ohella toimittajan käytössä olevaa ajoneuvokalustoa, kuljettajien ammattitaitoa ja kokemusta yli 20 000 henkilön kunnan jätehuollosta.

– Edellytämme, että kuljetuskalusto ei ole yli kahdeksan vuotta vanhaa ja että se täyttää vaadittavat ympäristöluokitukset. Kuljettajilla pitää olla katuturva 1 ja tieturva 1 -koulutukset suoritettuna, kertoo Hans Ekroth.

Turun kaupungissa arkaluontoinen tietoturvamateriaali on kerätty erikseen jo vuosikymmenien ajan.

– Järjestelmällinen kerääminen on aloitettu varmastikin henkilötietolain voimaan astumisesta lähtien. Varmasti aluksi on ollut käytössä silppureita ja muita tuhoamiskäytäntöjä, mutta enää ei silppureita käytetä. Se on liian vaivanloinen ja epäluotettava tuhoamistapa.

Tietoturva-astioiden tyhjentämisen lisäksi Suomen Tietoturvalta voi tilata myös isompien erien tyhjentämisen. Turussakin on tyhjennetty ja asianmukaisesti hävitetty useampi iso arkisto kerrallaan.


Aukotonta turvaa luottamukselliselle tiedolle

Suomen Tietoturva Oy on erikoistunut huolehtimaan luottamuksellisen aineistojen tietoturvallisesta hävittämisestä. Nykyisin tietoa tallentuu monenlaisiin sähköisiin laitteisiin puhelimista suuriin toimistojen monitoimilaitteisiin. Kiinnostus tällaisten materiaalien tietoturvakäsittelyyn on selvästi kasvamassa markkinoilla, kertoo Pasi Kaskinen Suomen Tietoturva Oy:stä.

– Yritysten henkilökunta tunnistaa sähköisten tallenteiden tietoturvariskit entistä paremmin. Tyypillisin käsittelyyn toimitettu aineisto muodostuu kuitenkin päivittäisistä tietosuojapapereista ja arkistoista.

Palvelutarjonta ulottuu pienistä muutaman kymmenen kilon eristä suurten teollisten materiaalierien tuhoamiseen.

– Meillä on erinomaiset mahdollisuudet tarjota hyvin monipuolisesti erilaisia palveluja. Hyvien logistiikkakumppanien avulla saamme keräyskaluston joustavasti asiakkaalle. Puolestaan LHJ Groupin käsittelykeskuksen käsittelyprosessit soveltuvat lähes mille tahansa hävitettävälle materiaalille.

Yrityksen käsittelyvalikoimasta löytyy ratkaisu paperin lisäksi tallenteille, sähkölaitteille, virheellisille tuotantoerille, prototyypeille ja tuoteväärennöksille. Palveluja on sekä säännölliseen tarpeeseen että yksittäisten erien käsittelyyn.

Monipuolisuuden ja joustavan tarjonnan edelle tärkeimmäksi osa-alueeksi nousee kuitenkin aukottoman tietosuojan takaaminen asiakkaan hävitettäville aineistoille.

– Käytännössä koko palveluketju pitää hallita materiaalin keräämisestä lopulliseen hävitykseen asti. Keräys- ja kuljetusvälineet sekä tuhoamisprosessi on suunniteltu niin, että aineistoja käsitellään aukottomasti suljetussa prosessissa. Olemme lisänneet tänä vuonna palveluun osa-alueita, joka lisää entisestään toiminnan seurattavuutta asiakkaalle.

Asiakas saa jokaisesta erästä tuhoamistodistuksen ja raportin, josta selviää nouto- ja tuhoamisajankohta sekä materiaalierittely painoineen.


Juttu julkaistu LHJ Groupin asiakaslehdessä 2014

 

Extranet

Raportointiin

 
 
login Synergia Foxy