Sisältöön »

Biojätteen erilliskeräys omakotitalossa

Aloita tästä:

LHJ:n biokeräys on saatavilla Forssan, Tammelan, Someron, Jokioisten, Koski Tl:n, Oripään, Ypäjän, Humppilan, Punkalaitumen, Urjalan ja Akaan  alueella. Biojätteet kerätään LHJ:n urakoitsijan jäteautolla ja ajoreiteillä. Sekajätteenkuljetukset hoituvat koko toimialueella erillisillä sopimuksilla, joten LHJ:n biokeräystä ei ole mahdollista hoitaa samalla jäteautolla sekajätekeräyksen kanssa.

Sastamalassa, Loimaalla, Huittisissa, Säkylässä ja Eurassa palvelua tarjoavat biojätteenkuljettajat voit tarkistaa LHJ:n biojätteenkuljettajista.

Liity LHJ:n järjestämään biojätekuljetukseen täyttämällä sähköinen liittymisilmoitus. Keräykseen voivat liittyä taajamassa sijaitsevat kiinteistöt. Haja-asutusalueella liittyminen on mahdollista, mikäli ajoreitti kulkee läheltä keräyksestä kiinnostunutta kiinteistöä. 

Tyhjennysväli

Biojätteen tyhjennysväli on kesäaikaan viikoilla 18-40 kerran viikossa ja talviaikaan viikoilla 41-17 kahden viikon välein. Ilmastoidulla astialla tyhjennysväli voi olla 4 viikkoa ympäri vuoden. 

Hinta (LHJ:n biokeräys):

  • 140 l biojäteastian tyhjennys 6,94 €/kerta 
  • 240 l biojäteastian tyhjennys 9,36 €/kerta

Kaikki tällä sivustolla esitetyt hinnat sisältävät alv 24 %. Lisätietoja löydät hinnastosta kohdasta 2.7. kunnan järjestämä biojätteen erilliskeräily.

Biojäteasiakkaille kuuluu astian koneellinen vesipesu kahdesti vuodessa (kevät,syksy) sekä erikseen järjestettävä joulukuusikeräys.

 

 

Astiat

Yksittäiselle omakotitalolle tai pienelle biokimpalle suositellaan 140 l kokoista ilmastoitua biojäteastiaa, jonka tyhjennysväli on pidempi. Jos astiaa käyttäviä talouksia on biokimpassa useampia tai biojätettä syntyy paljon, on toimivampi ratkaisu tavallinen 140 l astia.  Mikäli yhteiseen jäteastiaan saadaan mukaan yli 10 taloutta, suositeltava astiakoko on 240 l.

LHJ:n biojäteastiat ja -tarvikkeet:

  • Jubilo -paperipussiteline 4,00 €
  • 140 l biojäteastia 50,00 €
  • 140 l ilmastoitu biojäteastia 89,00 € (esite)
  • 140 l ilmastoitu biojäteastia kuivatushyllyllä 99,00 € (esite)
  • 240 l ilmastoitu biojäteastia 99,00 €
  • 240 l ilmastoitu biojäteastia kuivatushyllyllä 109,00 € 
  • 240 l biojäteastia 55,00 €
  • Käytetty perusastia 30,00 €
  • Jubilo -paperiset biojätepussit  8,00 € (80 kpl nippu, yhden pussin koko 8 litraa)
  • Suojasäkki 140 litran astiaan kuljettajan asentamana 2,11 €/kerta
  • Suojasäkki 240 litran astiaan kuljettajan asentamana 2,23 €/kerta

Hinnat sisältävät alv. 24%.

Ilmastoidun astian tilaajalle Jubilo-biopussit ja Jubilo-paperipussiteline kaupan päälle!

Astian toimittamisesta veloitetaan 8,00 € kuljetusmaksu. Alv. 24% sisältyy hintoihin. Vuoden 2021 loppuun asti uusille biojäteasiakkalle ilmainen toimitus. Toimitukset 140 l tai isommille astioille.

Mikäli hankit astian itse esim. rautakaupasta, suosittelemme ruskeita astioita biojätekäyttöön. Keräyksen alkuvaiheessa saat halutessasi erillisen biojätteen lajitteluohjeen.

Ilmastoitujen bioastioiden toimivuus perustuu biojätteen kuivumiseen.  Tämä on mahdollista yksittäisissä omakotitaloissa ja pienissä biokimpoissa, joissa biojätteen kertymä on vähäinen. Kuivuessaan biojäte ei aiheuta hajuhaittoja ja niiden tyhjennysväli voi olla normaalista bioastiasta poiketen jopa 4 viikon välein ympäri vuoden, eikä niihin tarvita suojasäkkejä!

 

Täytä lomake keräykseen liittymiseksi

 
Kiitos liittymisestäsi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Lomaketta ei lähetetty. Täytä kaikki pakolliset (*) kentät!
Sähköpostiosoite ei ole oikeassa muodossa!


1. Asiakastiedot


2. Kiinteistötiedot


Kimpan jäsenet+ Lisää kimppalainen

2. Biojätekeräyksen tiedot *3. Biojätekeräyksen tiedot

3.1. Astian hankinta *


3.2.2.1. Astian koko **HUOM! Merkitse astian koko vaikka hankkisit sen itse.

3.3.2.2. Suojasäkin asentaminen *


3.4.2.3. Astian toimitus *
3.5.2.4. Tyhjennys

Pyörällisten biojäteastioiden normaali tyhjennysväli on kerran viikossa. Talviaikana loka-huhtikuussa tyhjennys on mahdollista tehdä kahden viikon välein. Ilmastoitujen astioiden tyhjennys voi olla 4 viikon välein ympäri vuoden.

Haluamme talviajan tyhjennyksenVahvistamme ilmoituksenne antamiinne yhteystietoihin. Haluan että minuun otetaan yhteyttä: *