Sisältöön »
 
 

Liity biojätekeräykseen  

Biojätteen keräysvelvoite on määritelty kunnan jätehuoltomääräyksissä. LHJ tarjoaa keräyspalvelun osakaskunnissaan määräysten mukaisesti (lukuunottamatta seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä). Erilliskeräys mahdollistaa biojätteen kompostoinnin ja jatkokäytön puutarhamultana tai maanparannusaineena. Samalla vältetään arvokkaiden ja hyödyntämiskelpoisten ravinteiden päätymistä jätteenpolttolaitoksiin.  

Biojätteet kerätään LHJ:n urakoitsijan jäteautolla ja ajoreiteillä. Sekajätteenkuljetukset hoituvat koko toimialueella erillisillä sopimuksilla, joten LHJ:n järjestämää biokeräystä ei ole mahdollista hoitaa samalla jäteautolla sekajätekeräyksen kanssa.

Biojätteen keräys on suunnattu jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistöille, joilla on 5 tai useampia asuinhuoneistoja sekä kiinteistöille, joilla tuotetaan yli 20kg biojätettä viikossa. Tyypillisiä biojäteasiakkaita ovat rivitalot, kerrostalot, suurkeittiöt, ravintolat, ruokakaupat sekä elintarviketeollisuus. Omakotitaloissa ja vähän biojätettä tuottavissa kiinteistöissä biojätteen keräys on vapaaehtoinen. Keräyksestä kiinnostuneille omakotiasukkaille suositellaan muutaman perheen yhteistä biojäteastiaa. Biojätekeräyksen lisäksi kiinteistöillä on mahdollisuus myös kompostoida itse ruokajätteet haittaeläinsuojatussa kompostorissa.  

Biojätekeräykseen liittyminen tapahtuu liittymisilmoituksella, joka lähetetään Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Asiakas hankkii astian, jonka voi ostaa Loimi-Hämeen Jätehuollosta. Astian toimittamisesta keräyspaikalle veloitamme 8 euron kuljetusmaksun. Astian tyhjennys ja halutessa suojasäkin asentaminen tapahtuu kiinteistöllä kerran viikossa. Talvikaudelle eli lokakuu-huhtikuu välille on mahdollista sopia tyhjennys kahden viikon välein.  


Tiesitkö, että ekologisen biojätepussin voi taitella sanomalehdestä? Kurkkaa ohjeet LHJ:n biojäteoppaasta.


Kompostointi

Vaihtoehtona biojätteen erilliskeräykselle on kompostointi. Mikäli yli 5 asunnon asuinrakennus hankkii kompostorin, tulee asiasta tehdä ilmoitus kompostointi-ilmoituksen kautta. 


Lisätietoja  

Mirva Naatula, ympäristöneuvoja

Ajojärjestely, laskutus  

mirva.naatula@lhj.fi  

0440 242 639  


Tommi Syrjänen, kuljetusesimies  

tommi.syrjanen@lhj.fi  

0440 242 674  

 

Hinnasto

Jätemaksut määrätään kiinteistön biojäteastian koon ja mallin, astian sijainnin ja noutokertojen mukaan. Astiat voivat olla pyörällisiä tai nosturityhjennettäviä. Jätemaksu peritään, vaikka biojäteastia/-t tai osa niistä olisivat noudettaessa tyhjiä 

Biojätteen jätemaksut sisältävät biojäteastian pesun kahdesti vuodessa. Mikäli biojäteastia sisältää oleellisessa määrin muuta kuin kompostoituvaa jätettä, peritään jätemaksu korotettuna 100 %:lla 

Jätemaksua ei peritä, jos keräysastia (keräilyväline) on Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n tai urakoitsijan toimesta jäänyt tyhjentämättä. Laiminlyönniksi ei katsota, jos keräilyväline on täytetty liian painavaksi, on rikkinäinen tai kulkutie kiinteistöllä on ollut ajokelvoton. Kiinteistön haltijan on ilmoitettava tyhjennyksen laiminlyönnistä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:lle.  

Jätemaksu sisältää biojätteen kuljetuksen, käsittelyn ja alv:n 24 %. Biojätemaksut laskutetaan kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa.   

Jäteautolla tyhjennettävien jäteastioiden jätemaksut kultakin säännölliseltä noutokerralta löytyvät seuraavasta taulukosta. Hinnat eivät koske seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä. 

keräilyvälinejätemaksusäkin asennus / astia
jätesäkki (maatuva)5,95 €
140 l jäteastia6,94 €2,11 €
240 l jäteastia9,36 €2,23 €
360 l jäteastia10,42 €
600 l jäteastia13,80 €
Syväkeräysastia 0,5 m3
52,33 €

Syväkeräysastia 0,8 m357,78 €16,99 €
Syväkeräysastia 1,3 m362,99 €21,33 €
astian siirto kiinteistöllä yli 10 m0,93 €
painava astia, paino yli 60 kg, lisämaksu5,95 €
ylimääräinen nouto11,53 €

Keräilyvälineissä käytettäviä biohajoavia säkkejä on myytävänä Kiimassuon jätekeskuksessa seuraavilla hinnoilla (sis. alv 24 %):  

140 l säkki23,00 € / 25 kpl rulla
240 l säkki26,00 € / 25 kpl rulla
8 l paperinen biopussi
8,00 € / 80 kpl nippu

Jäteastioiden myyntihinnat ovat seuraavat (sis. alv 24 %):

140 l jäteastia50,00 €
240 l jäteastia55,00 €
600 l jäteastia200,00 €
140 l ilmastoitu biojäteastia
89,00 €
140 l ilmastoitu biojäteastia biohyllyllä
99,00 €
240 l ilmastoitu biojäteastia
99,00 €
240 l ilmastoitu biojäteastia biohyllyllä
109,00 €
Jubilo -teline paperiselle biopussille
4,00 €


 

Täytä lomake keräykseen liittymiseksi

Alla oleva lomake on suunnattu yksittäisille kiinteistöille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan biokeräilyn tavallisella biojäteastialla. Jos sinua sen sijaan kiinnostaa LHJ:n uusi ilmastoitu biojäteastia Bio Select tai kerääminen yhdessä naapurin kanssa, täytä liittymislomake täältä.

 

Asiakastiedot
Kiinteistötiedot

Kohteen tyyppi
 
 
 
 
 
 
 

Biojätekeräyksen tiedot

Kiinteistö hankkii itse keräilyyn soveltuvan jätehuoltomääräysten mukaisen ruskean pyörällisen 140 tai 240 litran jäteastian. LHJ myy ja toimittaa myös biojäteastioita (ks. hintatiedot hinnastosivulta).

Astian koko
 
 
 
 
 

Astian hankinta
 
 

Suojasäkin asentaminen
 
 


Onko kohteessa lukittu jätekatos?
 
 

Pyörällisten biojäteastioiden normaali tyhjennysväli on kerran viikossa. Talviaikana loka-huhtikuussa tyhjennys on mahdollista tehdä kahden viikon välein. Syväkeräysastioiden tyhjennysväli on kahden viikon välein. Talviaikaan syväkeräysastioiden tyhjennys on mahdollista tehdä neljän viikon välein.

Haluamme talviajan tyhjennyksen
 
 Vahvistamme ilmoituksenne antamiinne yhteystietoihin. Haluan, että minuun otetaan yhteyttä:
 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy