Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään? Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa? Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan? Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit? Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin? Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?

Ei saa.

Kun asiakas A tuo esimerkiksi vanhan jääkaapin porttiemme sisäpuolelle ja palauttaa sen kierrätykseen, luokitellaan jääkaappi siitä eteenpäin jätteeksi. Jätelaki määrää, että jätettä saa luovuttaa ainoastaan toiselle viralliselle jätteenkäsittelijälle. Siksi asiakas B ei voi saada asiakkaan A jääkaappia, vaikka sitä kysyisi.
Lain lisäksi asiaan liittyvät eettisyys- yksityisyys-, hygienia- ja vastuukysymykset.

Mummonsa kuolinpesän tavaroita jätelavalle tyhjentänyt asiakas C tuskin haluaa nähdä kuolleen läheisensä vaatteita tai tavaroita ventovieraan käytössä, kun hän on itse ajatellut ne pois heitettäviksi. Loimi-Hämeen Jätehuolto ei myöskään pystyisi ottamaan vastuuta siitä, että tälle ventovieraalle ei sattuisi tapaturmia mummovainaan tavaroiden kanssa. Esimerkkinä viallinen sähkölaite tai vanhasta vaatteesta saatu home- tai kemikaalialtistus.

Näiden syiden vuoksi kannustammekin asiakkaita aina ensisijaisesti toimimaan jätehierarkian mukaan, eli käyttämään tavaroita uudelleen, kierrättämään ja hyödyntämään niitä ennen jätteisiin heittämistä.

Onneksi Suomi on pullollaan kirpputoreja, kierrätyskeskuksia ja huutokauppoja, puhumattakaan netin erilaisista myynti- ja vaihtopalstoista.

Jäteasemillamme on tallentava kameravalvonta ja ilmoitamme varkaudet poliisille.

 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy