Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään? Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa? Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan? Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit? Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin?

Ympäristön kannalta lajittelu kannattaa aina. Se on myös helpointa ja tarkinta tehdä jo syntypaikalla, esimerkiksi kotona, töissä ja koulussa.

Kaikki erilliskerätty energiajäte hyödynnetään

Hyödyntäminen tapahtuu korkean hyötysuhteen voimalaitoksissa, jolloin syntyy sähköä/lämpöä ja vähän tuhkaa. Ennen polttoa keräämämme energiajäte täytyy kuitenkin jalostaa kierrätyspolttoaineeksi laitoskäsittelyllä Forssassa (metallien erotus ja jätteen murskaus) ja kuljettaa voimalaitokseen. Tästä syntyy meille kustannuksia, jonka vuoksi joudumme perimään energiajätteestä vastaanottomaksua.

Alueemme sekalainen kotitalousjäte hyödynnetään jätevoimaloissa, joissa syntyy huonommalla hyötysuhteella sähköä/lämpöä ja paljon kuonaa ja tuhkaa verrattuna kierrätyspolttoainelaitoksiin, joissa poltetaan energiajätettä.

Energiajäte hyödynnetään siis eri paikassa kuin sekajäte.

On järkevämpää toimittaa hyvä, melko puhdas ja kuiva, polttokelpoinen jäte korkean hyötysuhteen laitokseen kuin jätevoimalaan.

Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?
 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy