Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään? Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa? Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan? Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit?

Pyöröpaalimuoveja ja putkia voi toimittaa LHJ:n jäteasemille energiajätteenä. Tällöin rehujäämät ja muut epäpuhtaudet on syytä poistaa mahdollisimman tarkasti. Energiajätteeseen lajiteltuna paalimuovi päätyy kierrätyspolttoaineeksi ja lopulta voimalaitoksiin. Paalimuovin lisäksi energiajätekuormaan voi laittaa esim. tyhjät muovikanisterit ja –ämpärit.

Naruja ja verkkoja ei voi laittaa energiajätteeseen, koska ne takertuvat laitoksissa kuljettimiin ja murskaimiin. Ne kuuluvat sekajätteeseen.

MTK on yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa järjestänyt maatilamuovien keräystä valtakunnallisesti kaikille jäsenilleen. Muovi on näissä tapauksissa päätynyt materiaalikiertoon.

Maatilan muoveja ei jätehuoltomääräysten mukaan saa kiinteistöllä polttaa. Myöskään muovien hautaaminen ei ole sallittua. 

Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin? Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?
 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy