Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään? Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa? Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan?

Kiinteistöillä oleviin biojäteastioihin, jotka kuuluvat tyhjennyksen piiriin ei saa laittaa mitään materiaaleja, jotka ovat tahriintuneet ulosteella. Biojätteen kompostointia ohjataan varsin tiukoin säädöksin, jotka ovat valtakunnalliset.

Ulosteet saattavat sisältää bakteereja ja taudinaiheuttajia, jotka eivät käsittelyssä välttämättä tuhoudu. Tällöin ne päätyvät valmiiseen kompostituotteeseen. Biojätteiden sekaan ei saa laittaa ulosteita, jotta lopputuotteen eli myytävän mullan laatu ja myyntikelpoisuus pysyvät hyvinä. Multaa myydään paljon esim. pelloille lannoitteeksi ja kotipihoille viherrakentamiseen.

Vaipoissa on lisäksi aina osia, jotka eivät kompostoidu, kuten kuminauhoja ja tämä lisää vierasainepitoisuutta lopputuotteessa. Vauvojen ihonhoitovoiteista jää myös mm. korkeita sinkkipitoisuuksia vaippoihin ja myös tämä haittaa kompostointia. 

Omaan kompostoriin vaippoja tai koirankakkaa voi halutessaan laittaa, mutta biojätekeräysastia on suunnattu kodin ruokajätteiden keräämiseen. 

Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit? Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin? Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?
 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy