Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään? Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa?

Jääkaapit, pakastimet, hellat, tietokoneet ja kaikki muutkin kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteet voi toimittaa Loimi-Hämeen Jätehuollon jäteasemille. Kotitalouksista tulevat laitteet otetaan maksutta vastaan. Myös useat kodinkoneliikkeet ottavat vastaan vanhoja laitteita uusia ostettaessa.

Yritykset ja julkishallinto voivat tuoda LHJ:n asemille maksutta sähkö- ja elektroniikkalaitteita, kun kyseessä on kotitalouden laatua ja määrää vastaava erä. Suuremmista eristä tulee sopia erikseen.

Sähkö- ja elektroniikkaromu (SER) on tuottajavastuunalaista jätettä. Tämä tarkoittaa, että laitteiden valmistajien ja maahantuojien tulee järjestää laitteiden keräys, kierrätys ja hyödyntäminen ilman erillistä maksua. Keräyksestä aiheutuvat kustannukset katetaan uusien laitteiden hinnassa olevalla kierrätysmaksulla. 

Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan? Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit? Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin? Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?
 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy