Sisältöön »
 
 

Usein kysyttyä

 
Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama perusmaksu? Mikä on Loimi-Hämeen Jätehuollon laskuttama jätehuolto jäteasemalla-maksu? Miksi maksan mökistä perusmaksua / jätemaksua, vaikka vien mökiltä syntyvät jätteet vakituisen asunnon jäteastiaan? Kuinka usein kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään ja ympäristöä siistitään?

Metalliastiat tyhjennetään talvisin pääsääntöisesti neljän viikon välein ja kesäisin kahden viikon välein. Lasiastioiden tyhjennysvälit ovat talvisin kuusi viikkoa ja kesäisin kolme viikkoa. Joillakin keskusta-alueilla tyhjennysvälit ovat talvisinkin kaksi ja kolme viikkoa. Paperiastioiden tyhjentämisestä vastaavat Paperinkeräys Oy:n alueelliset urakoitsijat omien tyhjennysrytimiensä mukaisesti. Säännöllisten tyhjennysten lisäksi kierrätyspisteitä kiertävät siivouspartiot.

Jäteastioiden täyttöastetta seurataan yhteistyössä kuljetusurakoitsijoiden kanssa. Mikäli astiat täyttyvät pisteessä säännöllisesti ennen tyhjennystä, pisteeseen voidaan lisätä ylimääräinen keräysastia tai tyhjennysväliä voidaan tihentää. Tavoitteena on tyhjentää astiat mahdollisimman täysinä, jotta ylimääräistä ajoa voitaisiin välttää.

Täydet astiat johtuvat myös usein siitä, että kierrätyspisteelle tuodaan sinne kuulumatonta tavaraa. Esim. ikkunalasit tai suuret metalliesineet kuten grillit tai kattopelti, tukkivat astiat eikä astioille mitoitettu tyhjennysväli riitä. Toisinaan astioissa voi olla ihan sekajätettäkin.

Lasiastiaan kuuluu pakkauslasi eli purkit ja pullot. Metalliastiaan saa laittaa kattilat ja paistinpannut sekä niitä pienemmät metalliesineet. Ikkunalasi ilman pokia otetaan jäteasemilla maksutta vastaan samoin kuin kaikki suuremmat metalliesineet. 

Mihin kuuluu laittaa vanhat oppikirjat / tietosanakirjat / romaanit / pokkarit? Mihin kuuluu viedä vanha kaasugrilli / pallogrilli / kattila / paistinpannu? Mitä kaikkea saa laittaa kierrätyspisteen lasiastiaan? Mihin voi toimittaa vanhoja sähkölaitteita? Paljonko vastaanotto maksaa? Onko maalipurkki, jonka pohjalle on kuivunut maalia, vaarallista jätettä? Mihin jätteisiin energiansäästölamppu kuuluu? Mistä tunnistan kodissani olevat vaaralliset jätteet? Saako koirankakat / kissanhiekat / biohajoavat vaipat ja siteet laittaa biojäteastiaan? Mihin astiaan kuuluvat maataloudessa syntyvät pyöröpaalimuovit? Kannattaako energiajätettä lajitella? Eivätkö kaikki jätteet mene kuitenkin palamaan samaan uuniin? Mitä LHJ:n numeroihin soittaminen maksaa? Saako jäteasemalta ottaa tavaroita mukaansa?
 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | 10-188-16

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy