Sisältöön »
 
 

Uutiset

24.04.2019

Muovi talteen myös sähkö- ja elektroniikkaromusta


LHJ GROUP PISTÄNYT KIERTOON MUOVEJA YLI 18 MILJOONAA KILOA

LHJ Group on kierrättänyt erilaisia muoveja tehokkaasti jo kymmenen vuoden ajan. Eniten muovia on saatu talteen miljoonasta käsitellystä kylmälaitteesta, yli 9 miljoonaa kiloa jääkaappien sisäkuorissa käytettyä polystyreenimuovia ja lähes 7 miljoonaa kiloa polyuretaanimuovia.

LHJ Groupin käsittelylaitos on Suomessa ainoa, jossa kaikki muovimateriaalit voidaan hyödyntää materiaalikierrossa. Polyuretaania käytetään muun muassa jääkaappien eristemateriaalina.

– Polystyreenimuovi erotetaan jääkaapin rungon murskauksen jälkeen automaattisesti. Jääkapista erotettu muovi voidaan käyttää uudelleen mihin tahansa polystyreeniä sisältävään tuotteeseen, kuten vesieristeisiin ja puukomposiittien valmistukseen, kertoo kylmälaitekierrätyksestä vastaava Rauno Partanen LHJ Groupista.

Muovinkierrätys on tällä hetkellä jatkuvassa muutoksessa ja LHJ Groupin yritykset haluavat olla edelläkävijänä mukana kehityksessä.

– Uskomme, että entistä parempi muovien kierrättäminen edellyttää parhaiden teknologioiden hyödyntämistä, minkä takia olemme mukana myös valtakunnallisessa hankkeessa, jossa selvitetään POP-yhdisteiden eli pysyvien orgaanisten aineiden vaikutusta kierrätykseen, Partanen sanoo.

MUOVI ON NYT PINNALLA

Muovi on esillä yhä enemmän. Kuluttajat ovat heränneet valtamerissä kelluviin muovilauttoihin ja siivottomiin rantoihin. Kuluttajat ovat alkaneet myös vaatia muovittomia vaihtoehtoja. Muovi on kuitenkin paha vain silloin, kun se on väärässä paikassa.

Muovinkeräystä tehostetaan koko ajan. Kun muovi saadaan talteen, siitä voidaan tehdä uusia muovipakkauksia, jolloin raaka-aineeksi ei tarvita öljyä. Talteen otettu ja kierrätetty muovi ei myöskään tuhoa luontoamme. Kuluttajakeräyksien ohella myös yritykset ovat alkaneet tehostaa lajittelua ja muovinkeräystä.

– Muovi on yhä enemmän imagokysymys ja keskeinen näkökulma yrityksen vastuullisuuden kannalta.

Se miten yritys arvottaa ja arvostaa muovia, pyrkiikö vähentämään tai ainakin keräämään talteen, voi olla kuluttajan valintojen kannalta tärkeää, toteaa LHJ Groupin markkinointipäällikkö Pasi Kaskinen.

Puhdas paalitettu pakkausmuovi on arvotavaraa. Tehostetulla muovinkeräyksellä on siis myös taloudellinen intressi. Sekajäte on jätehuoltokustannuksissa kallein jae.

– Muovin keräämisen ja lajittelun aloittaminen on oma projektinsa, joka kyllä menee organisaatiossa läpi hyvän opastuksen ja onnistuneen logistiikan avulla. Paras tulos tietenkin saavutetaan, kun jokainen työntekijä ymmärtää, miksi muovia kerätään.

 

Uusimme aluekeräyspisteitämme Jokioisilla ja Humppilassa

 

Viikolla 38 Uusimme aluekeräyspisteitämme Jokioisilla ja Humppilassa. Uudistuksessa poistamme vanhat katokset ja korvaamme ne pinta-astioilla.

Uudistusten lomassa perustamme uuden aluekeräyspisteen Humppilaan Ojapolventielle, vanhalle pumppaamolle. Tämä piste korvaa aiemmin Kauppatiellä sijainneen pisteemme.

Humppilan muut uusittavat pisteet ovat entisellä Venäjän koululla ja jätevedenpuhdistamolla Sahatiellä.


Jokioisilla uusimme seuraavat pisteet:

Vaulammintie / Muototeräs Oy

Humppilantie / Kirkkokuja

Vanhatie / Luukkaantie

Miilumäentie / Pikkumäentie

Kehätie / Ruokosuontie

Murronkulma

Hiitelänmäentie

Hiukkonummentie / Kuumantie

 

Jätehaku

Jäteluetteloon on kerätty tyypillisimpiä kodin esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 
 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-1810-18

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | 12-18suljettu

Loimaan jäteasema | 10-1810-18

Punkalaitumen jäteasema | suljettu12-18

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | 12-18suljettu

Urjalan jäteasema | suljettu10-18

 
 
login Synergia Foxy