Sisältöön »
 
 

Uutiset

29.04.2022

Onko taloyhtiön jätepisteen peruskorjaus ajankohtainen?

Onko taloyhtiön jätepisteen peruskorjaus ajankohtainen?


Uuden jätelain myötä kaikissa yli viiden huoneiston kiinteistöissä on löydyttävä omat keräysastiat lasille, metallille, kartongille, muovipakkauksille, biojätteelle, sekajätteelle ja mahdollisesti myös paperille (josta säädetään jätelaissa erikseen). Jätehuollon tilantarve tulee siis monin paikoin kasvamaan ja jätekatosta voidaan joutua myös laajentamaan. 

Kun näihin muutoksiin varautuu kerralla, ei jätekatosta tarvitse olla uudistamassa vuoden tai kahden välein. Jätekatos kannattaakin suunnitella niin, että kaikki uuden erilliskeräysvelvoitteen vaatimat jäteastiat ovat helposti asukkaiden ja jätteenkuljettajien saatavilla. 

Katoksen tulee myös täyttää niille asetetut turvaetäisyydet ja mitoitusohjeet. Erityyppiset jätekatokset ja -aitaukset edellyttävät erilaisia suojaetäisyyksiä lähimmän rakennuksen räystäslinjaan. Ilmoitusvaraiset ja rakennusluvan tarvitsemat katokset kannattaa selvittää oman kunnan rakennusvalvonnasta ennen muutostöiden aloittamista.

Halutessanne voitte hyödyntää suunnittelutyössä apuna myös LHJ:n asiantuntijoita ilmoittamalla taloyhtiönne jätetilan kartoitukseen. Lisätietoa jätekatoksen suunnittelusta ja ilmoittautumisen jätetilan kartoitukseen löydät kotisivuiltamme.

Huomioithan, että jatkossa lukittujen jätekatosten oviin on käytettävä kaksoispesälukkoa, johon sopii jätehuollon yleisavain. Yleisavaimen malli on saatavissa LHJ:n toimialueen lukkoliikkeissä. 

Kuvassa Akaan Takavainiontiellä pohditaan sopivan jätepisteen sijaintia sekä tarvittavia jäteastioita.

Lisätietoa:

Tapio Alajuuri
puh. 040 670 0306
tapio.alajuuri@lhj.fi 


 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Sekajätteestä tehdään
energiaa ja sähköä

 


 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 09-13suljettu

Hallavaaran jätekeskus | suljettusuljettu

Akaan jäteasema | suljettusuljettu

Huittisten jäteasema | suljettusuljettu

Loimaan jäteasema | suljettusuljettu

Punkalaitumen jäteasema | suljettusuljettu

Sastamalan jäteasema | suljettusuljettu

Someron jäteasema | suljettusuljettu

Urjalan jäteasema | suljettusuljettu

 
 
login Synergia Foxy