Sisältöön »
 
 

Uutiset

06.07.2022

HUITTISTEN JÄTEASEMA UUDISTUI JA VASTAANOTTAA JÄTTEITÄ NYT ENTISTÄ MONIPUOLISEMMIN

HUITTISTEN JÄTEASEMA UUDISTUI JA VASTAANOTTAA JÄTTEITÄ NYT ENTISTÄ MONIPUOLISEMMIN


Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on uudistanut Huittisten jäteaseman palveluja alkukesän aikana. Vaarallisten jätteiden, metallin ja sähkö- ja elektroniikkaromun lisäksi asemalla vastaanotetaan heinäkuusta lähtien myös muita jätejakeita.

– Huittisten jäteasemalta löytyy nyt keräyspisteet myös puulle, kestopuulle, kipsille, lumpulle, huonekaluille sekä energiajätteelle. Hajuhaittojen ehkäisemiseksi asemalla ei kuitenkaan vastaanoteta biojätettä sisältävää seka/energiajätettä, Loimi-Hämeen Jätehuollon alue-esimies Mika Hakala kertoo.

Hakalan mukaan ajatus Huittisten jäteaseman palvelutarjonnan laajentamisesta lähti suoraan asiakkaiden toiveesta. Kun myös viranomaiset puolsivat uudistusta, lähtivät muutostyöt vauhdilla käyntiin.

– Korona-aika ja vastuullisuuden merkityksen kasvaminen ovat näkyneet jätehuollossa vilkkaana jäteasemapalveluiden käyttönä. LHJ:n jäteasemille tehdään vuosittain yli 90 000 asiakaskäyntiä ja pelkästään Huittisten asemalle on tehty jo tänä vuonna 1285 asiakaskäyntiä. Määrä on iso siihen nähden, että aiemmin Huittisen jäteasemalla on vastaanotettu vain muutamaa jätelajia.

Ei Huittista pidemmälle kierrättämään

Loimi-Hämeen Jätehuollolla uskotaan, että uudistuksen myötä Huittisten jäteaseman käyttöaste ja seutukunnan asukkaiden innostus kierrättämistä kohtaan nousevat entisestään.

– Kuten monessa muussakin asiassa, myös kierrättämisessä helppous ratkaisee. Nyt huittislaislaisten ei tarvitse viedä esimerkiksi vanhaa sohvaa naapurikuntaan asti hävitettäväksi, vaan sen voi jättää oman kylän jäteasemalle, Hakala sanoo.

Huittisten jäteasema palvelee jatkossakin maantaisin ja keskiviikkoisin kello 12–18 välisenä aikana. Tarvittaessa jäteasemanhoitaja neuvoo ja opastaa eri jätejakeiden lajittelussa.

– Jäteasemalle saapuessa tulisikin aina ilmoittautua aseman hoitajalle, on mukana sitten maksuttomia tai maksullisia jätteitä. Näin voimme varmistua siitä, että asemalle tuodut jätteet päätyvät oikeisiin paikkoihin ja mahdollisimman suuri osa niistä saadaan kierrätettyä.

Lopuksi Hakala haluaa muistuttaa, että Huittisten jäteasema on tarkoitettu vain pienille peräkärryillä tai pakettiautoilla tuotaville jätekuormille.

– Isot kuorma-autolla kuljetettavat jäte-erät kannattaa edelleen viedä suoraan isommille jäteasemille, sillä ne eivät välttämättä edes mahdu Huittisten aseman keräyspisteisiin. Maksullisia jätteitä tuodessa on myös hyvä huomioida, että Huittisten jäteasemalla on käytössä vain korttimaksu.

 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Sekajätteestä tehdään
energiaa ja sähköä

 


 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | suljettu7-18

Hallavaaran jätekeskus | suljettu10-18

Akaan jäteasema | suljettu10-18

Huittisten jäteasema | suljettu12-18

Loimaan jäteasema | suljettu10-18

Punkalaitumen jäteasema | suljettusuljettu

Sastamalan jäteasema | suljettu11-18

Someron jäteasema | suljettu12-18

Urjalan jäteasema | suljettusuljettu

 
 
login Synergia Foxy