Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
LHJ:n biojäteasiakkaiden astiatyhjennykset joulun aikaan

16.12.2019

LHJ:n biojäteasiakkaiden astiatyhjennykset joulun aikaan


Joulunpyhät aiheuttavat poikkeuksia biojäteastioiden tyhjennyspäiviin. Viikolla 52 Akaan, Tammelan ja osa Forssan biojäteastioista tyhjennetään ennen jouluaattoa. Muissa kunnissa keräys on takautuvasti noin päivä normaalin tyhjennyspäivän jälkeen. Viikolla 1 ja 2 osa biojäteastioista tyhjennetään takautuvasti eli noin päivä normaalin tyhjennyspäivän jälkeen. 

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy tarjoaa biojäteasiakkailleen veloituksetta kuusikeräyksen viikoilla 2 ja 3. Vie joulukuusi viimeistään perjantaina 10.1.2020 biojäteastian viereen. Kuusikeräykset aloitetaan viikon 2 viikonloppuna. Joulukuusta tai sen osia ei saa laittaa biojäteastiaan, koska joulukuuset päätyvät haketukseen. Biokaasulaitos ei vastaanota puujätettä. 

Muistathan, että biojäteastiaan voi laittaa vain jähmettynyttä kinkunrasvaa! Mikäli biojäteastiaa ei ole, kinkunrasvan voi laittaa esimerkiksi maitotölkkiin jäähtymään ja jähmettymisen jälkeen purkin voi laittaa sekajätteeseen. Rasva on mahdollista kerätä myös kinkkutemppuun.

Pakkasaikana biojäteastia jäätyy herkästi, mikä voi estää jäteastian tyhjentämisen. Jäätynyt astia kannattaa sulattaa esimerkiksi taloyhtiön varastotilassa. Biojätteen suojasäkit auttavat bioastian jäätymisen ehkäisyyn. Säkin asennus on mahdollista tilata tyhjennyksen yhteyteen tai tarvittaessa säkin voi asentaa itse. Jäätymistä voi ehkäistä myös jäähdyttämällä biojäte ennen astiaan laittamista.  
 
login Synergia Foxy