Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
Risuviikolla 3.-8.5 otetaan puutarhajätteitä vastaan maksutta

27.04.2021

Risuviikolla 3.-8.5 otetaan puutarhajätteitä vastaan maksutta


Risuviikolla otetaan maksutta vastaan kotitalouksien henkilöautolla, henkilöauton peräkärryllä tai pakettiautolla tuomat risu- ja puutarhajätekuormat. Suuremmat punnittavat kuormat ja yritysten erät otetaan puolestaan vastaan normaalisti hinnaston mukaisesti.

Loimi-Hämeen Jätehuollon risuviikot pidetään jäteasemilla toista kertaa viikolla 18. Aiemmin pidetty ilmainen risupäivä muuttui viime syksyllä koronavirustilanteen myötä risuviikoksi, kertoo palvelupäällikkö Anne Sjöberg Loimi-Hämeen Jätehuollosta.

- Halusimme välttää suurten asiakasvirtojen keräämisen yhdelle päivälle ja laajentaa vastaanottoa viikon mittaiseksi. Saimme risuviikosta runsaasti hyvää palautetta asiakkailta ja päätimme jatkaa käytäntöä myös tänä keväänä.

Normaalistikin risukuorman tuominen on kohtuuhintaista, sillä veloitus peräkärrykuormasta on kolme euroa.

Risut ja puutarhajätteet käsitellään eri tavoin. Anne Sjöbergin mukaan risut haketetaan ja puutarhajäte päätyy kompostoitavaksi.

- Tämän vuoksi jäteasemilla on eri purkupaikat näille jätteille. Tämä kannattaa muistaa jo kuormaa tehtäessä. Vaikka asiakkaalla on kyydissään maksuton jätekuorma, pitää edelleen muistaa ilmoittautua myös jäteaseman hoitajalle.

Risuviikon ajan otamme vastaan maksutta myös vieraslajit. Näiden osalta oleellista on pakata ne tiiviisti muovipussiin ja jäteasemalla heittää ne sekajätelavalle. Vieraslajit käsitellään polttamalla ne jätevoimalaitoksessa, jotta niiden leviäminen voidaan estää. Yleisimmät vieraslajit, joita viime vuosina on asemille tuotu, ovat jättiputki ja jättipalsami, kertoo vaakavastaava Heta Nurmi.

- Kahden viime vuoden aikana olemme vastaanottaneet myös kurtturuusua ja komealupiinia. Kurtturuusun hävittäminen kotipihoilla on hankalampaa juurakon vuoksi. Mikäli poistamisessa pensaat on kaivettu ylös koneellisesti juurineen, niin nämä on otettu vastaan sekajätteenä vain isommilla jäteasemilla.


Risuviikko 3.-8.5. seuraavilla LHJ:n jäteasemilla

Kiimassuon jätekeskus, Kiimassuontie 127 Forssa
avoinna ma-pe 7-18 ja
touko-elokuu la 9-13 (1.5.2021 kiinni)

Hallavaaran jätekeskus, Luvalahdentie 323 Säkylä
ma-to 10-18, pe 8-16
la 8.5. 9-13 ja kesä-syyskuun 1. la 9-13

Akaan jäteasema, Hämeentie 521
ma-pe 10-18
la 8.5. 9-13 ja kesä-syyskuun 1. la 9-13

Loimaan jäteasema, Myllykyläntie 120
ma-ti 10–18, ke–to 8–16, pe 8–12
la 8.5. 9-13 ja kesä-syyskuun 1. la 9-13

Sastamalan jäteasema, Pesurinkatu 179
ma–pe 11–18
la 8.5. 9-13 ja kesä-syyskuun 1. la 9-13


Muista koronaohjeistus

Ethän asioi jäteasemilla sairaana. Muista käsihygienia ja yski hihaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikilla jäteasemilla. Käytä maksuvälineenä käteisen sijaan korttia

Muista muut maksuttomat jätekuormat

Risujen ja puutarhajätteiden lisäksi kannattaa tuoda myös muut kodin jätteet samalla kertaa. Jäteasemilla vastaanotettavia maksuttomia jätteitä ympäri vuoden ovat kodin vaaralliset jätteet, kaikki kierrätettävät hyötyjätteet, kuten lasi, metalli, kartonki, paperi ja nykyään myös poistotekstiili. Kaikki kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteet voi tuoda jäteasemille myös maksutta.


 
 
login Synergia Foxy