Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
Suuri pussitus –kampanjan tuloksia jo nähtävissä

30.08.2021

Suuri pussitus –kampanjan tuloksia jo nähtävissä


Toukokuussa käynnistettiin taloyhtiöille suunnattu Suuri pussitus –kampanja, jonka tavoitteena oli nostaa biojätteen keräysmääriä ja kierrätysastetta. Kampanjaan ilmoittautuneissa taloyhtiöissä jaettiin jokaiseen talouteen 80 kpl paperisia biopusseja sekä teline sijoitettavaksi keittiöön.

- Kampanjan suosio jopa hieman yllätti, mukaan otettiin 1500 kotitaloutta ja tuo määrä saavutettiin jo reilusti ennen ilmoittautumisajan päättymistä, ympäristöneuvoja Mirva Naatula kertoo.

- Jaoimme kokeiluluontoisesti marraskuussa 2020 viiteentoista taloyhtiöön samoja biopusseja ja telineitä ja tuolloin taloyhtiöiden biojätteen täyttöaste nousi huomattavasti. Tällä hetkellä näyttää, että osallistuneissa taloyhtiöissä biojätteen määrä on noussut parhaimmillaan jopa 30 % verrattuna viime vuoden kesäkauteen. Kesäajan jätemääriin vaikuttaa loma- ja mökkikausi, joten on odotettavissa, että kokonaisuudessaan biojätteen määrä tulee todennäköisesti vielä loppuvuoden aikana nousemaan, Naatula mainitsee.

Jätelain uudistamisen yhtenä tavoitteena on lisätä kierrätystä, mikä tarkoittaa yhdyskuntajätteen kierrätysasteen nostamista nykyisestä 42 prosentista 65 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä. Kotitalouksissa tähän tavoitteeseen pääsemiseksi erityisesti biojätteen lajittelulla on suuri merkitys ja uudistuksen myötä myös palvelut biojätteen erilliskeräämiseksi tulevat laajentumaan.

- Loimi-Hämeen Jätehuolto tarjoaa asiakkailleen biojätteen erilliskeräämiseen uudistettua, tuulettuvaa jäteastiaa. Bio Select –astia on ollut suosittu hankinta myös biokimppa-asiakkaiden keskuudessa ja se sopii myös pienille taloyhtiöille, Naatula mainitsee.

- Mikäli taloyhtiösi on osallistunut Suuri pussitus -kampanjaan, olisimme kiinnostuneita kuulemaan käyttäjäkokemuksia, Naatula toivoo. Voit lähettää palautteesi sähköpostitse osoitteeseen neuvonta@lhj.fi.


 
 
login Synergia Foxy