Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
LOIMI-HÄMEEN JÄTEHUOLTO OY:N EKOTEMPPU KIERTÄÄ KESÄKUUSSA VIIDELLÄ PAIKKAKUNNALLA

02.06.2022

LOIMI-HÄMEEN JÄTEHUOLTO OY:N EKOTEMPPU KIERTÄÄ KESÄKUUSSA VIIDELLÄ PAIKKAKUNNALLA


Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy järjestää Ekotempun 6.–9. kesäkuuta Sastamalassa, Eurassa, Akaassa, Koski Tl:ssä ja Ypäjällä. Ekotempun aikana LHJ:n keräysautot kiertävät tempauspysäkeillä vastaanottamassa pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä maksutta. 

– Keräykseen voi tuoda esimerkiksi käytöstä poistettuja maaleja, liimoja, liuottimia, lakkoja, akkuja, paristoja, aerosoleja, torjunta-aineita, öljyjä, kiinteitä öljyisiä jätteitä, elohopealamppuja ja loisteputkia. Emme kuitenkaan vastaanota tai tyhjennä Ekotempun pysäkeillä öljytynnyreitä, vaan ne tulee viedä suoraan jäteasemalle, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n työnjohtajan sijainen Saku Toivonen kertoo. 

Vaaralliset jätteet ovat nimensä mukaisesti käytöstä poistettuja aineita tai esineitä, jotka voivat väärään paikkaan päätyessään aiheuttaa erityistä haittaa ihmisten terveydelle tai ympäristölle. 

– Paras tapa ehkäistä näitä haittoja on välttää säilyttämästä vaarallisia jätteitä kotona turhaan ja tuoda ne keräykseen. Kannattaa myös muistaa, että jäteasemamme ja viisi Ekopistettämme vastaanottavat vaarallisia jätteitä maksutta ympäri vuoden. Ekotekopisteet löytyvät Alastarolta, Jokioisilta, Kiikoisilta, Oripäästä ja Tammelasta.

Useampi Ekotemppu yhden sijaan

LHJ:ltä toivotaan, että Ekotemppuun osallistuvat ihmiset kiinnittävät huomiota turvallisuuteen myös tuodessaan vaarallisia jätteitä tempauspysäkeille. 

– Kierrämme keräämässä vaarallisia jätteitä esimerkiksi kauppojen parkkialueilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Jätteitä ei missään nimessä saa tuoda pysäkeille etukäteen, vaan ne tulee toimittaa ainoastaan keräysauton ollessa paikalla, Toivonen sanoo.  

Ekotempun tarkempi aikataulu ja ohjeistus löytyvät kootusti LHJ:n kotisivuilta. 

– Suosittelemme pakkaaman vaaralliset jätteet alkuperäiseen pakkaukseen tai merkitsemään esimerkiksi tussilla, mikäli se on mahdollista. Puolityhjien kanistereiden ja pullojen sisältöjä ei kuitenkaan kannata sekoittaa keskenään. 

LHJ:n järjestämä laajempi Ekotempaus on kiertänyt aiemmin kaikissa omistajakunnissa. Toivosen mukaan muita kohteita ei ole kuitenkaan unohdettu.  

–  Kaikkien omistajakuntiemme kiertäminen kerralla on melkoinen puristus. Siksi suunnitelmissamme onkin järjestää jatkossa useampia pienempiä Ekotemppu-kiertueita.

Katso Ekotempun tarkempi aikataulu täältä! 


 
 
login Synergia Foxy